Spoorboekje: Nations League van start, afscheid Sneijder

6 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 5 september 2018, 23:22

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 6 september.

Nieuws

Afscheid Sneijder

Deze dag staat uiteraard in het teken van het afscheid van Wesley Sneijder, die vanavond zijn 134ste en laatste interland voor Oranje gaat spelen. De 34-jarige middenvelder staat in de basis tegen Peru en zal de aanvoerdersband dragen, zo heeft Ronald Koeman al kenbaar gemaakt. Na het duel in de Johan Cruijff ArenA staan er enkele activiteiten op het programma om de recordinternational in het zonnetje te zetten. 

Specials

Alles wat je moet weten over de gloednieuwe Nations League

Het is een historische dag in het voetbal, want op deze donderdag schiet met de Nations League een gloednieuwe competitie in gang. Nederland zit in Divisie A, waar de beste landen in zitten, en is ingedeeld in een groep met Frankrijk en Duitsland. Die landen treffen elkaar vanavond, Oranje speelt zondag tegen Frankrijk. FCUpdate.nl bekijkt de opzet van het nieuwe Europese toernooi en zet de belangrijkste zaken op een rij.

Wedstrijden

Nederland - Peru (20.45 uur)

Het Nederlands elftal werkt toe naar de wedstrijd in de Nations League tegen Frankrijk. Dan toch eindelijk een echte nieuwe start! Natuurlijk zijn we al even bezig onder Ronald Koeman, maar in aanloop naar duels waarin het echt om de knikkers gaat, voelt het toch weer anders rondom Oranje. De kwelling van het mislopen van het WK is achter de rug: de blik kan vooruit. Al wordt er natuurlijk ook afscheid genomen van recordinternational Wesley Sneijder.

Duitsland - Frankrijk (20.45 uur)

Onze twee concurrenten staan tegenover elkaar tijdens de eerste speelronde in de Nations League ooit. En meteen een prachtige affiche. De wereldkampioen van 2014 tegen de wereldkampioen 2018. Alleen daarom al zou het de moeite waard zijn om in te schakelen, maar ook om te kijken wat Nederland kan verwachten. Is er een ideaal scenario?

Gibraltar - Macedonië (20.45 uur)

Ook vanuit Divisie D gaat er een ploeg naar het Europees Kampioenschap in 2020. Misschien wel Gibraltar, dat in de Groep zit met Armenië, Liechtenstein en Macedonië. Hoewel de kans zeer klein is dat ze het redden, is de kans wel groter dan ooit voor een klein land om zich te plaatsen. Minimaal één land uit Divisie D gaat namelijk naar het EK.

Jong Engeland - Jong Nederland (20.45 uur)

Zonder Steven Bergwijn moet Erwin van de Looi meteen een goede start maken bij Jong Oranje. Bij een overwinning is de beloftenploeg van Oranje weer terug in de strijd om plek nummer één in de poule. Bij elk ander resultaat weet Van de Looi dat hij alle zeilen moet bijzetten om plek twee te behouden. Wat gaat het worden in Engeland?

Voetbal op tv

12.00 uur: PEC Zwolle - sc Heerenveen, PEC Zwolle TV, live verslag van het oefenduel

20.00 uur: Jong Engeland - Jong Oranje, FOX Sports 1, live verslag van het kwalificatieduel

20.20 uur: voorbeschouwing en live: Nederland - Peru, NPO 1, live verslag van het oefenduel

20.35 uur: Duitsland - Frankrijk, Ziggo Sport 14, live verslag van het Nations League-duel

20.35 uur: Wales - Ierland, Ziggo Sport Totaal, live verslag van het Nations League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen