KNVB helder over Drommel: "Bazoer werd destijds óók bestraft"

5 september 2018, 14:43   Bijgewerkt: 5 september 2018, 14:49

De soap rondom FC Twente-keeper Joël Drommel houdt de gemoederen in en rondom Enschede al enkele dagen bezig. Dinsdag besloot de goalie zich terug te trekken bij Jong Oranje, omdat hij derde doelman was. Vervolgens legde de KNVB hem een speelverbod op voor het duel met TOP Oss in de Eerste Divisie. Eerder werd Riechedly Bazoer voor hetzelfde vergrijp óók gestraft, maar op een andere manier.

"Bazoer liet in 2017 de oefenwedstrijden tegen Jong Finland en Jong Oostenrijk op een trainingskamp in Spanje aan zich voorbijgaan", vertelt KNVB-woordvoerder Daan Schippers tegenover TC/Tubantia. "Er is destijds wel degelijk een sanctie opgelegd aan Bazoer, namelijk dat hij niet werd opgenomen in de volgende selectie van Jong Oranje. Niet spelen voor Wolfsburg was ten tijde van dat trainingskamp trouwens geen optie geweest, omdat er in die periode geen wedstrijden op het programma stonden."

?Als je, zoals Bas Dost, bedankt voor de nationale ploeg, word je in principe niet meer opgeroepen en ben je international af. Dan zou je dus wél mogen spelen. En wat in het geval van Steven Bergwijn: die werd gepasseerd door Ronald Koeman, om zich vervolgens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337954/slecht-nieuws-voor-jong-oranje-bergwijn-haakt-geblesseerd-af/,_blank,geblesseerd] af te melden bij Jong Oranje. Hoe streng is de bond daarin? Schippers: "Samen met de speler wordt gekeken naar het risico, maar de speler zelf beslist of hij in staat is om te spelen (vaak ook in overleg met de medische staf). Een geblesseerde speler zou theoretisch een oefenwedstrijd kunnen spelen voor zijn club, maar dat zou wel aanleiding tot discussie opleveren."

Lees ook:

- KNVB verbiedt Drommel uit te komen voor FC Twente

- KNVB reageert verbaasd op commotie in Eerste Divisie

- Sparta haalt géén internationals terug

NEC steunt Twente en Sparta: "Commercie nu boven competitie"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen