Bordeaux stelt niet Henry, maar Ricardo aan als coach

5 september 2018, 15:12

Niet Thierry Henry, maar Gomes Raymundo Ricardo is de nieuwe trainer van Girondins Bordeaux. De voormalig international van Brazilië neemt het trainersstokje over, nadat de Franse club eerder afscheid nam Gustavo Poyet die na een bizarre persconferentie werd ontslagen.

Officieel was de coach alleen op non-actief gezet voor een week, maar na de openlijke uitbarsting - waarin de coach de vloer aanveegde met de gehele clubleiding - was een comeback onmogelijk voor de Uruguayaanse oefenmeester. Henry was lang de grote favoriet om Poyet op te volgen, maar nadat de Fransman bij België promoveerde tot de eerste assistent van Roberto Martínez, vertrekt hij dus niet naar Bordeaux.

Met Ricardo heeft de club, die momenteel negentiende staat met slechts drie punten uit vier duels, een ervaren coach binnengehaald. In Brazilië had hij de leiding over talloze clubs, terwijl hij eerder ook werkzaam was in de Ligue 1. AS Monaco, Paris Saint-Germain én Girondins Bordeaux had hij eerder al onder zijn hoede. Destijds ging het voortvarend en eindigde hij in zijn eerste jaar met Bordeaux meteen als tweede - al deed hij dat formeel gezien als assistent, omdat hij niet over de juiste papieren beschikte om als hoofdcoach te fungeren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen