Deense amateurs houden zich staande in absurde wedstrijd

5 september 2018, 22:51

Het was een vreemde gewaarwording woensdagavond, de ontmoeting tussen Slowakije en Denemarken in Bratislava. De thuisploeg trad op volle oorlogssterkte aan, maar bij de bezoekers was dat een compleet ander verhaal. Omdat de Deense selectie overhoop ligt met de bond, trad er woensdag een mengelmoes van amateurvoetballers en futsalinternationals aan. De schade viel mee: het werd 3-0 voor Slowakije.

De Deense selectie ligt overhoop met de bond vanwege een nieuwe cao. Omdat het conflict nog niet opgelost kon worden, was de spelersgroep vanavond niet inzetbaar. De Deense bond zocht voor het oefenduel daardoor naar andere spelers en dat bleek nog knap lastig. Omdat voetballers uit de twee hoogste niveaus zich solidair verklaarden, moest de bond afdalen naar de lagere divisies. Zodoende stond er vanavond een mengeling van amateurs en zaalvoetballers op het veld in Slowakije, waar iets meer dan 6000 supporters het merkwaardige duel bekeken. 

Die Deense ploeg wist een afslachting te voorkomen, maar het begin was moeizaam. Na tien minuten kopte Adam Nemec (oud-Willem II) de 1-0 tegen de touwen. Nog voor rust werd het via Rusnak 2-0 voor Slowakije. Denemarken had verrassend in het eerste bedrijf nog enkele kansen, maar kwam niet tot scoren. Er werd in totaal slechts een poging op doel gelost door de Denen. Toch viel de eindstand mee, want er werd afgefloten bij een 3-0 stand. In het tweede bedrijf werkte invaller Adam Fogt namens Denemarken een voorzet in eigen doel. Toch zullen de Denen, die niet een keer samen trainden, trots zijn op hun kleine verlies.

Het is nog maar de vraag of Denemarken zondag tegen Wales met de 'echte' ploeg zal kunnen aantreden. Dat is te hopen voor het Scandinavische land, aangezien die wedstrijd in het teken staat van de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen