Van de Looi weet nog niet of hij Drommel ook gaat straffen

6 september 2018, 08:05   Bijgewerkt: 6 september 2018, 08:35

Het laatste woord in de Joël Drommel-soap is nog niet gezegd. De doelman van FC Twente bedankte maandag voor Jong Oranje en heeft daardoor een speelverbod gekregen van de KNVB. Erwin van de Looi, bondscoach van het Nederlandse beloftenteam, zal zich na de interlandperiode beraden op mogelijke consequenties.

Van de Looi kan tegen Jong Engeland en Jong Schotland geen beroep doen op Drommel. "Hij zat best in een spagaat, er werd links en rechts invloed op hem uitgeoefend. Wat er daarna allemaal is ontstaan, vind ik jammer voor hem", vertelt de bondscoach aan De Telegraaf. De 21-jarige Drommel ging ervan uit dat hij in de interlandperiode de competitiewedstrijden van FC Twente tegen TOP Oss en FC Dordrecht zou mogen spelen. Daar stak de KNVB echter een stokje voor.

"Als hij bedankt, kan ik hem niet dwingen te komen, maar voor je land uitkomen is een eer. Of dit consequenties heeft voor zijn selectie op de lange termijn? Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Eerst wacht Engeland, misschien komen we er na deze periode nog op terug", aldus de bondscoach.

Yanick van Osch, doelman van Jong PSV, is bij Jong Oranje de vervanger van Drommel. Justin Bijlow (Feyenoord) en Indy Groothuizen (ADO Den Haag) zijn de eerste en tweede doelman van het beloftenteam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen