De Jong geniet ook zonder speeltijd van afscheidsduel Sneijder

6 september 2018, 08:54   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:10

Het wordt hoe dan ook een memorabele avond voor Frenkie de Jong. Het Nederlands elftal oefent donderdagavond tegen een Peru, een wedstrijd die in het teken staat van het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder. De Jong kan zijn Oranje-debuut maken, maar geniet al van het feit dat hij deel uitmaakt van de Oranje-selectie.

Ronald Koeman is duidelijk gecharmeerd van de 21-jarige Ajacied. De bondscoach heeft echter nog niet aangegeven of De Jong speeltijd krijgt tegen Peru. "Die avond tegen Peru speelt wel door mijn hoofd, maar mijn rol? Daar ga ik niet over, dat is aan de bondscoach", aldus De Jong tegenover De Telegraaf.

De middenvelder vindt het een eer dat hij voor de eerste keer tot de selectie van het Nederlands elftal behoort. "Dan kan je alleen maar genieten en alles over je heen laten komen. Wat het ook wordt: een basisplaats, invallen voor de afscheidnemende Sneijder of een wedstrijdje meemaken op de bank", vervolgt De Jong. De middenvelder begrijpt dat men bezig is met 'de wisseling van de wacht'; Sneijder gaat, de Jong komt. "Maar Wesley is een veel betere speler dan ik. Onvergelijkbaar ook qua speelstijl en alles wat hij kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen