Buijs experimenteert in oefenduel met formatie en beelden

6 september 2018, 09:39

Danny Buijs heeft het oefenduel met De Graafschap aangegrepen om het een en ander te proberen. Zo speelde FC Groningen met een versterkte defensie en werden al in de rust wedstrijdbeelden van de eerst helft laten zien. De Groningers wonnen de wedstrijd met 2-1.

Groningen trad in een 5-3-2-formatie aan tegen de competitiegenoot. Mike te Wierik, Lars Kramer en Julian Chabot vormden het centrale blok van de Groningers. Amir Absalem en Tim Handwerker waren de vooruitgeschoven backs. "Dat was deels een experiment, omdat ik denk dat het goed is om in zo'n duel een andere formatie uit te proberen", vertelt Buijs in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Maar ik wilde vooral spelers aan het werk zien op de posities waarvoor ze in aanmerking komen."

Buijs experimenteerde niet alleen met de formatie, maar ook met het tonen van wedstrijdbeelden tijdens de theepauze. "De spelers konden in de kleedkamer al door ons gecodeerde beelden van de eerste helft bekijken. Sander (van Gessel, red.) en Bas (Roorda, red.) gaven de momenten door vanaf de bank."

Groningen is het Buijs-tijdperk teleurstellend begonnen. Na vier speelrondes bevinden de Groningers zich op de zestiende plaats in de Eredivisie. Drie keer werd er verloren, eenmaal gewonnen.

Lees ook: Interview: de denk- en werkwijze van FC Groningen-trainer Buijs

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen