Van der Meijde noemt Sneijder in één adem met Cruijff en Gullit

6 september 2018, 12:20

Andy van der Meijde heeft Wesley Sneijder als voetballer heel hoog zitten. De voormallig aanvaller vindt dat de recordinternational tot de beste Nederlandse voetballers aller tijden behoort. Sneijder neemt donderdagavond tegen Peru afscheid van Oranje.

"Hij hoort in de categorie Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten, 100 procent. Een Nederlands elftal zonder Sneijder was een mindere ploeg", vertelt Van der Meijde aan NUsport. "Wesley heeft heel veel betekend voor Oranje en is een van de belangrijkste mensen geweest die het Nederlands voetbal op de kaart heeft gezet. We waren natuurlijk al heel bekend, maar door Sneijder en zijn generatie is dat nóg beter geworden."

Van der Meijde en Sneijder speelden bij Ajax en Oranje met elkaar samen. "Ik weet nog dat we tegen Schotland speelden voor de kwalificatie voor het EK van 2004 en toen was hij echt on fire", vervolgt de oud-buitenspeler. "We hadden uit met 1-0 verloren, maar thuis wonnen we door Wesley met 6-0. Hij was man of the match en op dat moment al heel belangrijk voor het Nederlandse voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen