La Liga wil Girona - Barcelona in Verenigde Staten laten spelen

7 september 2018, 08:24   Bijgewerkt: 7 september 2018, 12:14

Het gerucht dat de wedstrijd Girona – FC Barcelona in de Verenigde Staten wordt afgewerkt gonst al een tijdje, maar een bevestiging ontbrak. Daar is verandering in gekomen, want Girona meldt via de officiële kanalen dat La Liga probeert de wedstrijd naar Miami te verplaatsen. Het Catalaanse onderonsje moet het eerste competitieduel worden dat in de Verenigde Staten wordt gespeeld.

De verschillende partijen zijn met elkaar in gesprek over het verplaatsen van de locatie van de wedstrijd. Girona lijkt in elk geval niet onwelwillend tegenover het plan te staan. De club ziet het als een 'geweldige mogelijkheid' om te groeien als club. De huidige nummer twaalf van de Primera División wil ook op langere termijn uitkomen op het hoogste Spaanse niveau.

De Spaanse voetbalbond verraste in augustus met het plan om competitiewedstrijden in de Verenigde Staten te laten spelen. Dat stuitte direct op weerstand. De Spaanse voetballers dreigden met een staking. "Voetballers kunnen niet zomaar als wisselgeld bij onderhandelingen tussen andere partijen worden gebruikt", aldus de Spaanse spelersvakbond AFE.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen