'Advocaat bij FC Utrecht in beeld om De Jong op te volgen'

7 september 2018, 15:23   Bijgewerkt: 7 september 2018, 16:15

FC Utrecht heeft Dick Advocaat in het vizier als opvolger van Jean-Paul de Jong. Dat melden verscheidene Nederlandse media. De Domstedelingen zouden de zeventigjarige Hagenaar als droomkandidaat beschouwen om de vacante trainerspositie in te vullen en de jacht op de play-offs in te zetten. Dat is een van de twee scenario's, waarbij de club tevens op zoek gaat naar een nieuwe coach voor vanaf volgend seizoen. 

Dat schrijven onder meer De Telegraaf, VI en FOX Sports. Een coach van het kaliber dat FC Utrecht wil met wie het kan doorbouwen, lijkt momenteel niet beschikbaar. Advocaat zit sinds zijn vertrek bij Sparta Rotterdam zonder club. De coach liet eind vorig seizoen doorschemeren dat de Rotterdamse club mogelijk zijn laatste trainersklus zou zijn. Hij liet echter wel een kier open 'voor als er nog iets leuks voorbij komt'. Dat 'leuks' zou zomaar Utrecht kunnen zijn, dat snel een opvolger voor De Jong wil presenteren.

Advocaat zit al sinds 1984 in het trainersvak. Hij stond de jaren bij onder meer het Nederlands elftal, PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg, België, Rusland, AZ, Sunderland en Fenerbahçe aan het roer. Met al zijn ervaring zou hij met de gearriveerde spelers die FC Utrecht deze zomer haalde ongetwijfeld een goede prestatie kunnen neerzettend dit seizoen. Anderzijds betekent de aanstelling van Advocaat wel beleid voor de korte termijn: een lange periode bij een club ziet de coach namelijk niet meer zitten.

Eerder werd duidelijk dat Jaap Stam in elk geval niet de nieuwe hoofdtrainer van Utrecht wordt. Frank de Boer, die eveneens zonder club zit, noemde de Eredivisionist '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337976/fc-utrecht-is-geen-optie-voor-clubloze-frank-de-boer/,_blank,geen optie]'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen