Til verwachtte al dat hij zou afvallen voor het grote Oranje

7 september 2018, 15:42

Guus Til maakte in maart zijn debuut in het Nederlands elftal, maar behoort deze interlandperiode niet tot de Oranje-selectie. Bondscoach Ronald Koeman had voor de AZ'er geen plek in zijn definitieve selectie, dus meldde Til zich onlangs bij Jong Oranje. Dat hij geen oproep kreeg voor het grote Oranje, vindt Til niet heel verrassend.

"Ik had het aan de ene kant wel een beetje verwacht. Ik heb er niet lang bij stilgestaan, want we moeten presteren bij Jong Oranje", vertelt Til in gesprek met FOX Sports. De middenvelder van AZ steekt dit seizoen nog niet in grootse vorm. "Het had beter gekund. Het is tot nu toe niet top. Ik heb nog even de tijd nodig, het komt wel goed. Er zitten soms wat mindere fases tussen. Het is niet altijd een stijgende lijn, dat is logisch. Iedere willekeurige topsporter zou zeggen dat het niet altijd hosanna is."

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi denkt dat Til zich geen zorgen hoeft te maken over zijn vorm. "Het is altijd zo het verwachtingspatroon hoger wordt van iemand die een jaar goed heeft gepresteerd.  Hij neemt zijn verantwoordelijkheid. Ik heb niet het idee dat hij zich probeert te manifesteren omdat hij aanvoerder is. Hij doet zijn ding en denkt in het teambelang."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen