Wiegman over Denemarken: "Zijn aan elkaar gewaagd"

7 september 2018, 16:01   Bijgewerkt: 7 september 2018, 16:35

De play-offs voor het WK van de Oranje Leeuwinnen wordt een reprise van de gewonnen EK-finale van vorige zomer. De ploeg van Sarina Wiegman neemt het namelijk op tegen Denemarken in een tweestrijd, waarvan de winnaar naar de finale van de play-offs gaat. Hoewel de laatste drie duels met de Denen werden gewonnen door Oranje, juicht Wiegman zéker niet op voorhand. "We zijn aan elkaar gewaagd."

"We weten dat als je naar het WK wilt, je twee van de drie landen zult moeten verslaan. Het is nu Denemarken geworden en daar zullen we het mee moeten doen", weet de bondscoach, die op voorhand geen voorkeur had tussen België en Denemarken, tegenover OnsOranje. Eerst leek het Denemarken overigens nog te ontlopen, maar in de nieuwe FIFA-ranking bleek dat ze toch tegen elkaar konden spelen en dat bleek ook meteen de loting

Een zware opgave, want na de dubbele ontmoeting in de halve finale, moet er ook in de finale nog worden gewonnen. En dat terwijl Oranje hoopte op rechtstreekse kwalificatie, wat tegen Noorwegen mislukte. Wiegman: "Natuurlijk waren we enorm teleurgesteld na de wedstrijd in Noorwegen maar we willen weer vooruitkijken. We hebben nog een kans om ons te kwalificeren en we gaan ons stinkende best doen om die kans te grijpen."  

Bij de wedstrijden, die worden afgewerkt in de periode tussen 1 en 9 oktober, hoopt Wiegman op net zo veel steun als tijdens het gewonnen EK. "Ik hoop dat het stadion waar we onze thuiswedstrijd gaan spelen weer helemaal vol zit, en we kunnen rekenen op de steun van ons publiek." Als Oranje wint, speelt het van 5 tot en met 13 oktober tegen de winnaar van Zwitserland - België.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen