Spoorboekje: topper in KKD, Spanje - Engeland en Transferweekje

8 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 7 september 2018, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 8 september.

Nieuws

Persconferentie Ronald Koeman

Ronald Koeman staat daags voor de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk de pers te woord. Verklapt de bondscoach alvast een deel van zijn opstelling tegen Frankrijk? Heeft hij andere nieuwtjes? En wat heeft hij geleerd van de oefenwedstrijd tegen Peru? De persconferentie is vanaf 16.25 uur live te volgen op FOX Sports en uiteraard heeft ook FCUpdate.nl de nodige aandacht voor dit moment.

Specials

Transferweekje

De transferperiode zit er inmiddels een week op: toch gebeurde er genoeg afgelopen week op de transfermarkt. Nieuwe geruchten, oude geruchten. Jean-Paul de Jong werd ontslagen, Guus Hiddink ging juist aan het werk. Een week na de transferdeadline zijn er alweer de nodige dingen gebeurd: welke dingen wegen het zwaarst? FCUpdate.nl zet het op een rijtje in de wekelijkse rubriek: transferweekje. 

Wedstrijden

Zwitserland – IJsland (18.00 uur)

Dit weekend staan topwedstrijden op het programma in Divisie A van de Nations League. Zwitserland – IJsland kan eigenlijk niet als topduel worden beschouwd, wat de ontmoeting juíst interessant maakt. De twee landen zijn op papier aan elkaar gewaagd. Topfavoriet in Groep 2 is natuurlijk België, dat gisteravond oefende tegen Schotland. Dinsdag begint voor de Rode Duivels de Nations League met een wedstrijd tegen IJsland.

Engeland – Spanje (20.45 uur)

Dé kraker van deze avond: Engeland – Spanje. De Engelsen speelden een sterk WK en misten op een haar na de finale. En Spanje? Dat stelde teleur, maar is nog altijd één van de toplanden. De ontmoeting tussen deze twee grootmachten is er een om van de watertanden. In Groep 4 staan overigens alleen maar prachtige affiches op het programma, want WK-finalist Kroatie completeert de groep.

Roda JC – NEC (20.45 uur)

Eén duidelijke favoriet voor het kampioenschap in de Eerste Divisie is er dit seizoen niet. Roda JC en NEC hopen dit jaar in elk geval wel mee te spelen om de titel. Beide teams zijn het seizoen met respectievelijk zes en zeven punten goed begonnen. Vorige week ging Roda JC onderuit bij mede-titelkandidaat FC Twente. Lukt het de club uit Kerkrade ditmaal wel om een goed resultaat tegen een concurrent neer te zetten?

Voetbal op tv

14.00 uur: Comoren – Kameroen, FOX Sports 4, live verslag van Afrika Cup-kwalificatieduel

15.00 uur: Noord-Ierland – Bosnië Herzegovina, Ziggo Select, live verslag van Nations League-duel

15.30 uur: Scheveningen – GVVV, FOX Sports 1, live verslag van Tweede Divisie-duel

16.25 uur: Persconferentie Ronald Koeman, FOX Sports 3, persconferentie met Oranje-bondscoach

18.00 uur: Zwitserland – IJsland, Ziggo Voetbal, live verslag van Nations League-duel

18.00 uur: Finland – Hongarije, Zigo Docu, live verslag van Nations League-duel

18.30 uur: FC Twente – TOP Oss, FOX Sports 1, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Egypte – Niger, FOX Sports 4, live verslag van Afrika Cup-kwalificatieduel

20.45 uur: Engeland – Spanje, Ziggo Select, live verslag van Nations League-duel

20.45 uur: Estland – Griekenland, Ziggo Voetbal, live verslag van Nations League-duel

20.45 uur: Roda JC – NEC, FOX Sports 1, live verslag van Eerste Divisie-duel

22.00 uur: Marokko – Malawi, FOX Sports 4, live verslag van Afrika Cup-kwalificatieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen