Vossebelt geniet van de Italiaanse invloeden bij Almere City

7 september 2018, 18:24

Almere City verraste deze zomer enigszins door Michele Santoni aan te stellen als hoofdcoach, maar na de eerste drie duels onder leiding van de Italiaan gaat het vooralsnog prima in Flevoland. Niek Vossebelt, die deze zomer overstapte naar Almere City, vindt het een verfrissende manier van werken. "We merken dat aan de oefenstof. Die is heel anders dan we gewend waren."

Dat vertelt hij op de clubsite over de eerste maanden onder leiding van Santoni. "Bijna on-Nederlands. Je ziet het bijvoorbeeld terug aan onze trainingsoefeningen, die heel tactisch zijn. Bij veel Nederlandse trainers heb ik het idee dat ze allemaal hetzelfde leerboek hebben gebruikt. Dit is anders en persoonlijk vind ik dat heel verfrissend. We trainen wel intensief, maar vooralsnog pakt dat goed uit. Er is sprake van een fijne wisselwerking tussen de staf en de spelersgroep."

Met zes punten uit drie duels staat Almere City vooralsnog in de bovenste regionen van de Eerste Divisie, op het moment dat MVV vrijdagavond op bezoek komt. "Een club waar we in de voorbereiding ook tegen hebben gespeeld. Ik denk dat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn. Voor ons is dit een heel belangrijk duel. Met volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor de boeg (Jong FC Utrecht), kunnen we immers een mooie reeks neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen