Hiddink start als bondscoach van China O23: "Mooie klus"

7 september 2018, 19:11   Bijgewerkt: 7 september 2018, 19:28

Guus Hiddink gaat, zoals de geruchten al de ronde deden, aan de slag in China. De inmiddels 71-jarige (!) oefenmeester is in Azië aangesteld als de O23-coach van China, dat hij naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio moet zien te loodsen. Dat bevestigt de oud-bondscoach van Nederland, die uitkijkt naar zijn nieuwe job.

"China wil zich graag kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het doel is deelname aan Tokio 2020", vertelt Hiddink tegenover Veronica Inside over zijn nieuwe job. Veel op het veld staan zal Hiddink niet doen, aangezien hij gaat werken volgens een Engels model. "Ik ga daar aan de slag als manager volgens het Engelse model. Ik was bijna met pensioen, maar dit is een mooie klus."

Er is overigens een mogelijkheid dat Hiddink al eerder aftaait dan 2020: dat is in het scenario dat de doelstelling niet wordt gehaald. Hiddink: "De eerste kwalificatie is in maart 2019. Als dat behaald is, gaan we op naar de kwalificatie van 2020. Maar ik stop als we de kwalificatie van 2019 niet halen." De geruchten die de laatste dagen de ronde deden, blijken dus te kloppen.

Hiddink - die recent ook werd genoemd als mogelijke opvolger van José Pekerman bij Colombia - heeft inmiddels al heel veel ervaring. Eerder was hij in Azië werkzaam voor Zuid-Korea, wat een zeer succesvolle tijd was. Als bondscoach had hij ook de leiding over Rusland, Turkije, Australië en uiteraard Nederland, tot twee keer toe. Een avontuur in Colombia, dat recentelijk definitief afscheid nam van Pekerman, lijkt overigens dus wel van de baan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen