Ajax wint van Zwolle dankzij Jansen, ook zege Twente

7 september 2018, 21:33   Bijgewerkt: 7 september 2018, 21:59

Ajax en FC Twente zijn het Eredivisie-seizoen bij de vrouwen heel goed begonnen. De nummer één en twee van afgelopen seizoen kenden bij de competitiestart relatief weinig problemen met nummer drie PEC Zwolle en nummer vijf PSV van afgelopen jaar. Onderin zorgde Excelsior/Barendrecht tegen ADO Den Haag voor een verrassing door in eigen huis te winnen.

Ajax - PEC Zwolle 3-1

De Amsterdammers, die zich voor het Eredivisie-seizoen al plaatsten voor de volgende voorronde van de Champions League, hadden weinig problemen met de gasten uit Zwolle. Met onder anderen nieuwelingen Line Røddik, Kelly Zeeman, Kika van Es en Ellen Jansen in de basisopstelling, maakte Ajax een prima indruk. Laatstgenoemde aanvaller kwam deze zomer over van concurrent FC Twente en drukte direct haar stempel. Na ruim een kwartier kopte ze de 1-0 binnen en na goed een half uur maakte ze meteen haar tweede in Amsterdamse dienst. Maud Asbroek maakte vijf minuten voor de pauze de aansluitingstreffer van grote afstand, maar Marjolijn van den Bighelaar zorgde meteen weer voor de 3-1. In de tweede helft kwam de formatie van Benno Nihom (foto, red.) amper meer in gevaar.

FC Twente - PSV 1-0

De Tukkers hadden het iets moeilijker tegen PSV, dat na een zeer teleurstellend seizoen dit jaar absoluut op revanche zint. Hoewel ze prima voor de dag kwamen in Enschede, ging de thuisploeg er wel met de zege aan de haal. Renate Jansen werkte vlak voor de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Hoewel PSV nog even flink aanzette na een uur spelen, hield FC Twente stand en boekte het de eerste overwinning van dit seizoen.

Excelsior/Barendrecht, dat vorig seizoen in de reguliere competitie geen enkel punt pakte, won in eigen huis verrassend van ADO Den Haag, dat vorig jaar op bizarre wijze de play-offs bovenin nog misliep. Uitblinkster Jolina Amani maakte voor de rust 1-0, de stand die via een kopbal van Nidia Bos na een klein uur werd verdubbeld. Dat, 2-0, was ook de uitslag op Kralingen. Verder won VV Alkmaar in de stromende regen in eigen huis van Achilles'29 (3-1), dankzij doelpunten van Jamie Altelaar, Anna Knol en Simone Kets.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen