Debuut Seedorf in Kameroen: "Laat hem zijn werk doen"

8 september 2018, 09:08   Bijgewerkt: 8 september 2018, 09:41

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert staan vandaag voor hun vuurdoop als bondscoach en assistent van Kameroen: De Ontembare Leeuwen nemen het vanavond op tegen de Comoren voor een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Eyong Enoh, oud-speler van Ajax en Willem II en Kameroens international, heeft vertrouwen in het duo. "Ik denk dat ze het voetbal in Kameroen met hun ervaring veel kunnen brengen."

Ruim een maand geleden werd het Nederlandse duo aangesteld om het nationale elftal van Kameroen onder handen te nemen. Voor Seedorf was het een nieuwe kans na niet al de vruchtbare periodes bij AC Milan, Shenzhen Qiangxue en Deportivo La Coruña. Volgens Eyong Enoh is dat geen voorbode op een nieuwe teleurstelling: "Seedorf en Kluivert zijn iconen van het Nederlandse voetbal en hebben bij de beste clubs ter wereld gespeeld", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Ze hebben voetbalervaring op het hoogste niveau. Ik denk dat ze het voetbal in Kameroen met hun ervaring veel kunnen brengen."

Kameroen, dat zich niet wist te plaatsen voor het WK in Rusland, is op zoek naar eerherstel. Volgens sommigen zijn de Nederlanders daar niet de juiste mannen voor. Oud-international Patrick M'Boma liet in de Kameroense media al ontvallen dat Seedorf te weinig trainerservaring zou hebben. Enoh kan zich daar deels in vinden. "Seedorf heeft veel ervaring in Europa en in Brazilië. Maar het is waar, in Afrika zijn de dingen wel een beetje anders. Vooral organisatorisch, want Seedorf is gewend aan clubs waar alles goed op orde is."

Commotie rondom selectie

Vrienden heeft de nieuwe bondscoach in ieder geval niet gemaakt. Sterspelers Benjamin Moukandjo en Christian Bassogog hoefden van Seedorf niet naar Kameroen af te reizen, want ze werden niet opgenomen in de selectie. Seedorf selecteerde het duo niet omdat ze in de Chinese competitie spelen. Enoh is het eens met de coach "Iedereen zou dat moeten respecteren. Laat hem zijn werk doen en laten we afwachten of hij daarmee succesvol zal zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen