Transferweekje: Frenkie de Jong en rommeltje in Utrecht

8 september 2018, 12:25   Bijgewerkt: 8 september 2018, 18:31

De transferperiode zit er inmiddels een week op: toch gebeurde er genoeg afgelopen week op de transfermarkt. Nieuwe geruchten, oude geruchten. Jean-Paul de Jong werd ontslagen, Guus Hiddink ging juist aan het werk. Een week na de transferdeadline zijn er alweer de nodige dingen gebeurd afgelopen week: welke wegen het zwaarst? FCUpdate.nl zet het op een rijtje in de wekelijkse rubriek: Transferweekje.

Frenkie de Jong

Ja, iedereen heeft z'n maag inmiddels wel vol van de Barcelona-geruchten van Frenkie de Jong. De middenvelder zelf ongetwijfeld ook en sprak daarom uit dat het voor dit jaar dan toch echt een gesloten boek is. Maar de Spaanse media nog niet: na het sluiten van de transfermarkt kwam naar buiten dat de Catalanen bezig blijven met De Jong én Adrien Rabiot. 'Er heerst grote positiviteit over de komst van De Jong', schreef El Mundo Deportivo. Wie dacht dat het eindelijk rustig zou worden rond De Jong, kan het vergeten. Zéker na zijn uitstekende debuut in Oranje.

Rommeltje in Utrecht

Sané in moeilijk parket

Het was ook de week van Leroy Sané: voor het Premier League-duel met Newcastle werd de Duitser buiten de selectie gelaten door Pep Guardiola, de Catalaan was niet tevreden over de houding van zijn pupil en ook Toni Kroos had zo zijn bedenkingen. De ene helft van de Engelse media denkt daarom dat City van hem af wil, terwijl Metro.uk juist schrijft dat ze hem - in navolging van onder anderen Ederson en Gabriel Jesus - een verbeterd en langer contract willen aanbieden. Sané verliet de Duitse ploeg naar verluidt vanwege de aanstaande zwangerschap van zijn partner, dan is een extra zakcentje nooit weg.

Comeback-kids

Na het sluiten van de transfermarkt was het ook de week van de comeback-kids. Spelers die inmiddels transfervrij zijn, trekken vaak terug naar de bekende weg. Dat gold afgelopen week bijvoorbeeld voor de toch niet gestopte Mounir El Hamdaoui bij Excelsior, verder trok Tommy Oar terug naar Australië, keerde Kevin Brands terug in Nederland, dook Guy Ramos in de voor hem zo bekende Jupiler League op en trok Diego Maradona naar het land waar hij zijn beroemdste doelpunt ('De hand van God') maakte. Verder was er voor Marvin Emnes een comeback als profvoetballer, nadat hij een tijd zonder club zat.

Terry naar Rusland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen