Cambuur kent topstart: "Fans zijn gek op een goede manier"

8 september 2018, 12:06

De verwachtingen waren niet hoog bij SC Cambuur, maar de club kent een geweldige start van het nieuwe seizoen. De Leeuwarders beleven de beste seizoensstart in 23 jaar en wonnen vrijdag met 2-0 van RKC Waalwijk. Trainer René Hake is content.

Cambuur stond vrijdag tegen RKC al binnen het kwartier op voorsprong. "We hebben de eerste twintig minuten prima gespeeld. Dat stemde mij erg tevreden", zegt Hake tegen Omrop Fryslan. "Op het laatst was het meer met kunst- en vliegwerk, maar we bleven overeind. Het is een mooie overwinning."

De trainer zag dat Karim Rossi, die vrijdag voor het eerst in de basis stond, alweer zijn vijfde treffer van het seizoen aantekende. "Karim ziet nu dat het heel anders is om vanaf het begin te starten en om het dan vol te houden. Hij bleef langer staan dan we gepland hadden. Hij zakte aardig door zijn benen en heeft zich leeg gespeeld. Zo hoort het." De spits werd in de 75ste minuut gewisseld.

Kevin van Kippersluis, die de negentig minuten vol maakte in de aanval, leverde de assists bij beide goals. "De supporters zijn hier gek op de goede manier. Na de wedstrijd hangen ze in de hekken en een aantal komt je knuffelen, dat is mooi en een teken dat het goed gaat."

Cambuur speelde tijdens de eerste speelronde gelijk bij NEC en won daarna van Jong AZ, FC Oss en RKC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen