Neymar over zijn valpartijen: "Verdedigers raken me"

8 september 2018, 13:28

Het WK in Rusland moest het toernooi worden van Neymar, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain kon zijn stempel niet drukken. Hij werd met Brazilië al in de kwartfinales uitgeschakeld en baarde opzien door veel schwalbes te maken. De aanvaller geeft als reden dat er veel overtredingen op hem worden gemaakt.

De buitenspeler heeft tijdens een persconferentie na de 0-2 zege op de Verenigde Staten tekst en uitleg gegeven. "Ik heb er eigenlijk niet veel op te zeggen", vertelde Neymar. "Als ik de bal heb, zal ik bijna altijd proberen om me door te zetten. Je weet hoe dat gaat: ik ben sneller, maar ook lichter en dus worden er soms overtredingen op mij gemaakt. Ze willen mij niet doorlaten zonder mij te raken."

Volgens Neymar zit er weinig anders op dan naar de grond gaan. "Ik kan toch niet naar een tegenstander gaan en hem vragen of hij me wil doorlaten, en me wil laten proberen een doelpunt te scoren? Ik moet een manier langs hen vinden. En zo zijn er veel overtredingen tegen mij gemaakt op het WK, maar dat is niet wat ik wilde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen