Oppermachtige Zwitsers laten geen spaan heel van IJsland

8 september 2018, 20:02

Zwitserland is het Nations League-avontuur begonnen met een klinkende zege op IJsland. Voor eigen publiek wonnen de Zwitsers met liefst 6-0. De lamgeslagen IJslanders kunnen zich nu richten op het op papier nóg zwaardere duel met België, dat dinsdag in de planning staat.

De wedstrijd in St. Gallen was halverwege de eerste helft al zo goed als beslist. Zwitserland leidde toen met 2-0 door doelpunten van Steven Zuber en Denis Zakaria. De eerste goal was er eentje om in te lijsten. Zuber speelde zichzelf in het strafschopgebied van IJsland vrij en opende vervolgens met een pegel in de verre kruising de score.

De Zwitsers gingen in de tweede helft rustig verder met het maken van doelpunten. Met een rake vrije trap maakte sterspeler Xherdan Shaqiri de 3-0. Via Haris Seferovic, die een knappe aanval afrondde, Albian Ajeti (intikker) en Admir Mehmedi (intikker) liep Zwitserland vervolgens uit naar liefst 6-0.

De volgende wedstrijd in Groep 2 van Divisie A van de Nations League is IJsland - België. Zwitserland komt in oktober pas weer in actie.