FC Twente verslikt zich voor eigen publiek in TOP Oss

8 september 2018, 20:22

FC Twente is zaterdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Tukkers werden in de eigen Grolsch Veste verrast door TOP Oss, dat met een 1-2 zege huiswaarts keert. De nederlaag is het tweede puntverlies in vier wedstrijden voor de titelfavoriet.

Het team van trainer Marino Pusic begon dramatisch aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers uit Oss op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Ragnar Oratmangoen opende Bryan Smeets de score. De doelpuntenmaker stond vervolgens aan de basis van de 0-2, die een paar minuten later viel. Huseyin Dogan schoot raak in de korte hoek.

De thuisploeg kwam al snel terug in de wedstrijd: Aitor maakte uit een voorzet vanaf links de aansluitingstreffer. De Tukkers kwamen vervolgens via Tom Boere en Tim Hölscher bijna op gelijke hoogte, maar de snelle 2-2 kwam er niet. Ook in de tweede helft kwam Twente niet tot scoren, waardoor TOP Oss drie punten mag bijschrijven.

Twente bevindt zich na vier speelrondes met zeven punten op de vijfde plaats in de Eerste Divisie. NEC (achtste) en Roda JC (tiende) nemen het zaterdagavond tegen elkaar op en kunnen de Tukkers op de ranglijst passeren. Volgende week speelt Twente de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.