Luis Enrique twijfelt niet aan De Gea "De beste ter wereld"

9 september 2018, 11:51   Bijgewerkt: 9 september 2018, 11:58

David de Gea is en blijft de eerste doelman van Spanje. De keeper van Manchester United ligt sinds zijn zwakke WK onder een vergrootglas, maar bondsoach Luis Enrique kiest – net als zijn voorganger – voor de 27-jarige sluitpost. Tegen Engeland (1-2) hield De Gea zijn ploeg zaterdag een aantal keer op de been, al kende hij ook een aantal mindere momenten.

De Gea kwam in de blessuretijd van het Nations League-duel goed weg toen hij in het strafschopgebied de bal losliet. Danny Welbeck scoorde de gelijkmaker, maar Danny Makkelie keurde het doelpunt af wegens een vermeende overtreding op de Spaanse doelman. "Ik heb nooit getwijfeld aan De Gea", vertelt de bondscoach na de gewonnen wedstrijd in Spaanse media. "Hij maakt fouten, net als iedere andere doelman. De Gea is de beste keeper ter wereld. De afgelopen jaren heeft hij in Engeland laten zien dat hij de nummer 1 is. Op basis van zijn statistieken en optredens is hij de beste."

De Gea zal bij de nationale ploeg op hoog niveau moeten blijven presteren, want Kepa Arrizabalaga klopt op de deur. Chelsea nam de 23-jarige doelman de afgelopen transferperiode voor een bedrag van liefst tachtig miljoen euro over van Athletic Bilbao.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen