Bijker betrokken bij enorme vechtpartij: "Pure schande"

9 september 2018, 19:17

Het Belgische voetbal is zondag opgeschud door een hevige vechtpartij langs de lijn bij de wedstrijd tussen Union en KV Mechelen op het tweede niveau. Een rode kaart van Lucas Bijker (op archiefbeeld) bleek de aanzet van een enorme vechtpartij in de spelerstunnel. De assistent-coach van Mechelen liep daarbij fikse verwondingen op.

Bijker, die speelt bij Mechelen, kreeg in de slotfase rood na een opstootje. Ook tegenstander Serge Tabekou van Union kon direct vertrekken. Vervolgens sloeg de vlam in de pan in de spelerstunnel. Ramadane Abderrahmand, assistent-coach van Union, deelde een klap uit aan Mechelen-assistent Fred Vanderbiest. De klap was zo hard dat er zeven hechtingen nodig waren om de wond van Vanderbiest te herstellen.

Mechelen-trainer Wouter Vrancken wist niet wat hij meemaakte, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Bijker wordt twee keer nagetrapt. Hij reageerde en incasseerde rood", klaagt Francken. "Maar wat nadien gebeurde in de catacomben is een pure schande. Ik heb dit nog nooit gezien in mijn carrière. Zelfs niet in de amateurcompetities. Als die assistent ooit nog op een wedstrijdblad staat, dan begrijp ik het niet meer."

Union schaamt zich voor het incident. "Wij keuren alle vormen van geweld af", zegt voorzitter Philippe Bormans. "Wat er gebeurd is, kan absoluut niet. We gaan de komende dagen bekijken hoe we hierop gaan reageren."

De wedstrijd eindigde in 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen