Van Dijk: "Positieve punten waarmee we verder kunnen"

9 september 2018, 23:46

Aanvoerder Virgil van Dijk zag na afloop van het duel tussen het Nederlands elftal en Frankrijk ondanks de nederlaag genoeg perspectief voor Oranje. In de eerste helft was de wereldkampioen beter dan Oranje, maar na rust liet Nederland bij vlagen een meer dan prima indruk achter.

"Ik heb met vlagen goed voetbal gezien", zo geeft Van Dijk aan tegenover de NOS. "In de eerste helft waren we zoekende, helaas kwamen we met 1-0 achter, maar we gaven weinig weg." De openingstreffer viel uit een fout van Quincy Promes. "Fouten gebeuren in een wedstrijd, dat hoort bij het voetbal. Het is erg jammer dat het juist nu gebeurt. Na die 1-0 loop je achter de feiten aan."

"Als zij veel de bal hebben lijkt het alsof ze de bovenliggende partij zijn, maar ze kwamen niet tot veel kansen. Na rust wordt het meer een wedstrijd. Wij creëerden ook mogelijkheden, maar helaas was het niet voldoende." Bij de winnende treffer liet Van Dijk zich verrassen door Olivier Giroud, die goed voor de Oranje-captain kwam. "Het feit dat je geen resultaat haalt overheerst natuurlijk. Het zat erin, we balen enorm. Ik persoonlijk zeker. Maar goed, er zijn genoeg positieve punten waarmee we verder kunnen", zo besluit de verdediger van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen