Eerste Divisie leeft op: "Het heeft statuur gekregen"

10 september 2018, 07:48   Bijgewerkt: 10 september 2018, 14:43

Met de toetreding van FC Twente, Sparta Rotterdam en Roda JC en de vernieuwingen bij ploegen als Go Ahead Eagles, SC Cambuur en NEC kreeg de Eerste Divisie deze zomer een flinke impuls. Zo zaten er in de Grolsch Veste 25 duizend man en worden ook de duels op tv uitstekend bekeken. De competitie op het tweede niveau van Nederland maakt een stap omhoog dit seizoen. "Dankzij FC Twente en in iets mindere mate Sparta heeft de competitie statuur gekregen."

Dat stelt marketingdeskundige Chris Woerts tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem zijn de aantallen voor de tv-uitzendingen ongekend hoog. Ook RKC Waalwijk-verdediger Henrico Drost merkt dat de competitie in de lift zit. "Als mijn buurvrouw voorheen vroeg wat voor werk ik deed, dan lulde ik er altijd omheen. Nu durf ik gewoon openlijk te zeggen: 'Ik ben eerstedivisievoetballer'", aldus Drost.

Volgens hem heeft het voetbal op het tweede niveau in Nederland nog altijd haar charme niet verloren, maar is er door alle ontwikkelingen nu vooral meer aandacht voor. "Dankzij de grote clubs en de grotere belangstelling van media en fans, is het veel leuker nu. Het afvoerputje dat de Eerste Divisie was, is een stoombad geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen