'FC Utrecht wil vaart zetten achter de komst van Advocaat'

10 september 2018, 08:12

FC Utrecht gaat vaart zetten achter de aanstelling van Dick Advocaat. De club uit de Domstad hoopt de komende dagen een overeenstemming te bereiken met de ervaren coach, die de rest van dit seizoen de leiding moet hebben bij de Eredivisionist.

Dat schrijft De Telegraaf. Voor het weekend kwamen de eerste geruchten al naar buiten dat FC Utrecht in alle rust op zoek wil gaan naar de ideale kandidaat voor de lange termijn en daarom dit seizoen vooral wil overbruggen. De man die daarvoor bij uitstek geschikt is, is volgens hen Advocaat, die eerder als voetballer actief was in Utrecht.

Binnen afzienbare tijd hoopt FC Utrecht Advocaat dus terug te halen naar de Eredivisie, waar hij afgelopen seizoen met Sparta uit degradeerde. Als er deze week nog een officiële aanstelling volgt, dan wordt het eerste duel van de trainer meteen een beladen één: dan wacht er voor Advocaat het treffen met FC Emmen, de club die zorgde voor de degradatie van Sparta Rotterdam in de play-offs.

Advocaat zit sinds zijn vertrek bij Sparta Rotterdam zonder club. De coach liet eind vorig seizoen doorschemeren dat de Rotterdamse club mogelijk zijn laatste trainersklus zou zijn. Hij stond de jaren bij onder meer het Nederlands elftal, PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg, België, Rusland, AZ, Sunderland en Fenerbahçe aan het roer. Hij weet hoe je rust krijgt rondom een club, wat nodig is na het ontslag van Jean-Paul de Jong. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen