Oranje-talent Familia-Castillo gaat voor doorbraak bij Chelsea

10 september 2018, 10:02

Hij is nog een onbekende voor het voetbalpubliek, maar Juan Familia-Castillo hoopt de komende jaren naam te maken. De achttienjarige linksback speelt sinds twee jaar bij Chelsea en wil daar in de nabije toekomst doorbreken. Tegen Tsjechië (5-1) debuteerde de aanvallend ingestelde verdediger met een doelpunt in Nederland Onder-19.

In de zomer van 2016 stapte Familia-Castillo over van Ajax naar Chelsea. "Ik heb puur gekeken waar ik mij het beste kan ontwikkelen en dat is in Engeland. Het tempo in Engeland is een stuk hoger dan in Nederland en daarnaast is Chelsea een van de grootste clubs van Engeland", zegt de linksback tegen NOS over de overgang.

Een aantal van zijn teamgenoten bij Oranje Onder-19 debuteerde al in de Eredivisie: Kjell Scherpen (FC Emmen), Sepp van den Berg (PEC Zwolle), Kik Pierie (sc Heerenveen), Ludovit Reis (FC Groningen) en Myron Boadu (AZ). "Natuurlijk is het mooi om nu al in de Eredivisie te spelen, maar vroeg erbij zijn betekent niet automatisch dat je ook beter bent."

Familia-Castillo speelt in Londen bij Chelsea Onder-23. Uiteindelijk hoopt hij zijn wedstrijden op Stamford Bridge te kunnen spelen. "En mocht die stap nog te groot zijn, dan zal ik eerst verhuurd worden. Zo hoop ik er dichterbij te komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen