Van Marwijk over Strootman: "Bij Oranje meer dynamiek vereist"

10 september 2018, 11:07

Kevin Strootman en het Nederlands elftal: het is nog altijd geen geslaagd huwelijk. In clubverband presteert de middenvelder al jaren op hoog niveau, maar als international maakt hij zelden indruk. Oud-bondscoach Bert van Marwijk denkt dat de belangrijkste oorzaak voor het verschil Strootmans vorige werkomgeving is.

In Italië, bij AS Roma, worden volgens Van Marwijk andere dingen gevraagd dan bij Oranje. "Dat is eigenlijk het enige dat ik kan verzinnen", zegt hij in De Telegraaf.  "Van een verdedigende middenvelder wordt gevraagd te coachen en het elftal bij elkaar te houden. Bij Oranje is veel meer dynamiek vereist." Strootman speelt sinds kort bij Olympique Marseille.

Van Marwijk probeert het positieve van de reserveplek van Strootman in te zien. "Kennelijk hebben we meer kwaliteit dan we onszelf aanpraten", aldus de trainer. Zondagavond speelde het Nederlands elftal met een middenveld bestaande uit Frenkie de Jong, Davy Pröpper en Georginio Wijnaldum tegen Frankrijk. Nederland verloor weliswaar met 2-1, maar hield aardig stand tegen de wereldkampioen. Het driemans middenveld heeft  Ronald Koeman in elk geval geen reden gegeven om de komende interlands iets in de middelste linie te veranderen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen