Kosovo start eerste officiële wedstrijd in eigen land tegen Faeröer

10 september 2018, 11:53

Kosovo speelt maandag haar eerste officiële wedstrijd, als onafhankelijk land ooit. Na een flink aantal oefeninterlands sinds 2016 is het duel met de Faeröer Eilanden in de Nations League het eerste duel waarin ook echt wat op het spel staat voor het land, waar onder anderen Arber Zeneli, Milot Rashica en Donis Avdijaj meedoen.

Waar de voorgaande oefenduels nog plaatsvonden in Albanië, staat het treffen in de Nations League bovendien in eigen land op de planning. Het Fadil Vokrri Stadium (ruim zestienduizend zitplaatsen) biedt onderkomen. "We zijn trots en enthouasist over het stadion", aldus bondsvoorzitter Agim Ademi, over het stadion dat de naam draagt van zijn voorganger, op de site van de UEFA. "Om dit moment mee te maken, hebben we heel veel moeten investeren en werk moeten verrichten."

Met Rashica, Zeneli, Avdijaj, maar ook bijvoorbeeld voormalig FC Twente-speler Bersant Celina en Sinan Bytyqi zijn er genoeg (oud-)Eredivisiespelers die in actie mogen komen voor Kosovo. Dat land stond overigens eerder al tegenover de Faeröer Eilanden: destijds werd er met 2-0 gewonnen, dankzij goals van Albert Bunjaku en Elbasan Rashani.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen