Alderweireld gretig: "Mag niet bij één goed WK blijven"

10 september 2018, 21:22

België bereikte afgelopen zomer met goed voetbal de halve finale van het WK, maar het land is daar nog zeker niet tevreden mee. Toby Alderweireld vindt dat de sterke ploeg van onze zuiderburen gretig moet blijven naar meer.

België won afgelopen weekend in de Nations League met 0-4 bij Schotland. Een indrukwekkende zege, beseft Alderweireld. "We toonden het in Schotland al: iedereen is hongerig naar meer. We willen na het WK nog verbeteren als ploeg. Voor deze generatie mag niet bij één goed WK blijven. We hebben nu een uitgelezen kans om ons nog eens te tonen", zegt hij tegen Sporza.

Alderweireld weet dat België euforisch was na het WK. "De beelden van de viering op de Grote Markt in Brussel komen af en toe wel nog eens voorbije en dat is het steeds zonde dat ik er niet bij kon zijn. Maar ik zal ervoor zorgen dat ik er de volgende keer wel bij ben."

Overigens speelt de oud-Ajacied nog steeds bij Tottenham Hotspur. Afgelopen zomer leek hij te vertrekken. "Of ik teleurgesteld ben dat ik geen transfer kon versieren? In voetbal kan veel gebeuren, maar ik wou niet per se weg. Anders had ik niet meer gespeeld. Ik heb me gewoon vanaf de eerste dag weer heel hard gefocust op Tottenham."

Dinsdag neemt België het in de Nations League op tegen IJsland. 

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen