Uitgedund Jong Ajax dankzij Danilo te sterk voor Jong AZ

10 september 2018, 21:53   Bijgewerkt: 10 september 2018, 22:15

De laatste wedstrijd van de vierde speelronde van de Eerste Divisie is gewonnen door Jong Ajax. Op bezoek bij Jong AZ werd er maandagavond in een vrijwel leeg AFAS Stadion met 0-1 gewonnen. Goudhaantje Danilo Pereira werd de matchwinner.

Trainer Michael Reiziger klaagde voor de wedstrijd dat de interlandperiode een vervelende uitwerking had op Jong Ajax. Volgens hem miste de ploeg daardoor veertien spelers. De coach had daardoor moeite om een basisploeg te formeren, maar zag dat het desondanks niet slecht ging. Al na 27 minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Na 27 minuten zag Danilo Pereira een schot in het doel belanden. De Braziliaan begon voor het eerst in de basis en maakte al zijn derde goal van dit seizoen. Bij zijn debuut scoorde hij vorige week als invaller al twee keer. Voor rust raakte hij ook nog de paal.

Na de pauze deed ook Jong AZ van zich spreken. Oud-Ajacied Gino Dekker vond met schoten twee keer Ajax-keeper Stan van Bladeren op zijn weg, terwijl ook Ferdy Druijff niet tot scoren kwam. De spits mikte voorlangs. Jong AZ deed er in de slotfase alles aan om nog langszij te komen, maar dat lukte niet. Tot overmaat van ramp kreeg Levi Opdam in blessuretijd zijn tweede gele kaart, waardoor Jong AZ met tien man eindigde.

Jong Ajax staat door de tweede overwinning van dit seizoen nu op zeven punten, terwijl Jong AZ op één punt blijft steken.