Cillessen: "Geen straf bij Barça, maar wil wel meer spelen"

11 september 2018, 07:44   Bijgewerkt: 11 september 2018, 07:49

Vorige week kreeg Jasper Cillessen van bondscoach Ronald Koeman te horen dat hij de eerste keeper van Oranje is. Daardoor keepte de goalie tegen Peru en Frankrijk twee wedstrijden achter elkaar, iets wat hij bij zijn club al lang niet meer had gedaan. Hij heeft de hoop op een vaste plaats bij FC Barcelona echter nog niet opgegeven.

Het verhaal van Cillessen is bekend: hij is bij zijn club de tweede keus achter Marc-André Ter Stegen. Desondanks wilde de club hem niet laten gaan in de zomer. 'En ik zit niet zo in elkaar om dan mijn kont tegen de krib te gooien. Ik heb met mijn volle verstand een vijfjarig contract getekend", zegt hij tegen De Telegraaf. "En ik ben van mening dat als je daarvoor kiest, je ook respect voor het huidige standpunt van de club moet hebben. Het is geen straf om hier te zitten, maar ik wil wel meer spelen. En dat weten ze bij de club ook."

Mogelijk krijgt de keeper bij FC Barcelona volgend jaar gezelschap van Frenkie de Jong, het talent van Ajax dat aan het doorbreken is. Cillessen heeft wel van hem genoten tijdens zijn eerste twee duels in Oranje. "Van zijn flair kan ik wel genieten", aldus Cillessen. "We hebben geprobeerd hem zo veel mogelijk de bal te geven, want je weet dat hij er iets goeds mee doet. Antoine Griezmann was volgens mij ook niet blij dat Frenkie hem een paar keer voorbijliep. Dan zie je toch wel zijn kwaliteiten, dat hij daar durft te voetballen. Ik denk het wel dat het totale onverschrokkenheid is, maar dat moet je maar aan hemzelf vragen. Ik ben zelf een iets ander type."

Van zijn club heeft hij echter niet de opdracht gekregen om hem over te halen om voor Barcelona te kiezen. "Nee, ik heb Abidal (de technisch manager van FC Barcelona, red.) er nog niet over gesproken dat ik hem in het trainingskamp voor Barça moet vastleggen. Dat zal misschien de volgende keer gebeuren, maar deze keer nog niet."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen