Malen geniet in Eindhoven: "Sterker en sneller geworden"

11 september 2018, 08:36

Donyell Malen heeft absoluut geen spijt van het feit dat hij een jaar geleden besloot om naar PSV te verkassen. De negentienjarige aanvaller manifesteert zich goed in het eerste en mag geregeld als invaller zijn minuten maken. Bovendien maakte hij tegen BATE Borisov in de Champions League-kwalificatie een belangrijke goal.

"Voor mij is er daarna niet zoveel veranderd", laat de aanvaller optekenen in het Eindhovens Dagblad. "Een belangrijke goal in de eerste divisie maken of op de training voelt voor jezelf ook goed, omdat je je ploeg ermee helpt. Het is wel anders, maar ook daar haal je plezier uit. Nu maakte ik naast het team er heel veel andere mensen blij mee en dat is alleen maar mooi". blikt hij terug.

In 2017 verkaste hij van Arsenal naar PSV. "Ik ben nu precies een jaar in Eindhoven", zegt Malen. "Of ik tevreden ben over dat jaar? Ik ben een stuk sterker en beter geworden en heb stappen gemaakt, dat zeker. Als voetballer kan het nooit snel genoeg gaan en wil je altijd nog meer. Dat wil ik ook uitstralen. Op mijn debuut bij Jong Oranje ben ik trots, maar het grote doel blijft om Oranje te halen en bij PSV belangrijker te worden. Dat is wat ik voor ogen heb en daar ga ik voor. Ik kan ook negentig minuten vol gas geven bij PSV, maar steun mijn ploeggenoten als ik niet start en het er twintig of dertig zijn."

Dinsdagavond speelt hij met Jong Oranje tegen Jong Schotland.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen