Areola lijkt concurrentiestrijd bij PSG te winnen van Buffon

11 september 2018, 11:06

Niet Gianluigi Buffon, maar Alphonse Areola lijkt de nieuwe eerste keeper van Paris Saint-Germain te worden. Buffon was tijdens de eerste drie duels nog basiskracht bij PSG, maar lijkt de strijd nu verloren te hebben. Dat geeft trainer Thomas Tuchel aan.

De 25-jarige Areola maakte afgelopen donderdag zijn debuut bij de Franse ploeg tegen Duitsland en stond ook tegen Nederland onder de lat. Ook bij zijn werkgever gaat het nu dus de goede kant op met de doelman. "Ik heb mijn keuze gemaakt, maar die is nog niet definitief", zegt Tuchel tegen RMC Sport. "Alphonse ligt voor mij nu op poleposition. Hij komt uit de eigen opleiding. PSG betekent alles voor hem en hij wil zich bewijzen. We moeten trots zijn op spelers als hij, die de ziel van PSG vertegenwoordigen en de club een gezicht geven."

Dat routinier Buffon nu op de bank terechtkomt, hoeft volgens Tuchel geen drama te worden. "Deze keuze moet worden gerespecteerd. Ik weet zeker dat Gianluigi hem zal helpen. Ook vanaf de bank kan hij een goede invloed hebben op de ploeg."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen