Nijland wacht op bericht uit Amsterdam over doorgaan wedstrijd

11 september 2018, 15:51

Het is nog maar de vraag of het komend weekend alle Eredivisie-wedstijden doorgang kunnen vinden. Politiebonden voeren mogelijk acties, waardoor geen agenten beschikbaar zijn om de veiligheid rond de duels te regelen. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, weet niet zeker of zaterdag het uitduel met Ajax wordt gespeeld.

In zijn wekelijkse nieuwsbrief geeft Nijland tekst en uitleg. "Zoals wellicht bekend is, heeft de politie voor komend weekeinde acties aangekondigd voor een betere cao. De vakbonden hebben agenten opgeroepen om vanaf komende vrijdag 18.00 uur alleen nog maar op te treden bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen. De voorgenomen politieacties lopen tot en met zondag, tot middernacht. In deze periode staat ook een volledige speelronde in de Eredivisie op het programma."

Naast Ajax - Groningen staan ook bijvoorbeeld ADO Den Haag - PSV (zaterdag) en AZ – Feyenoord (zondag) in de planning. "Op dit moment is nog niet bekend of eventuele politieacties ook ons competitieduel met Ajax zullen treffen. De burgemeester van Amsterdam moet hierover de komende dagen een beslissing nemen met het oog op de veiligheidsrisico's. Wij zullen de uitkomst moeten afwachten, maar het is natuurlijk wenselijk dat hierover zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Zodra die er is, zullen we dit uiteraard via onze communicatiekanalen laten weten."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen