Babel ziet Oranje vallen, opstaan en weer doorgaan

11 september 2018, 19:40

Na een aantal teleurstellende jaren gloort er licht aan het einde van de tunnel voor Oranje. Het Nederlands elftal is onder Ronald Koeman een nieuwe weg ingeslagen, wat Ryan Babel tot nu toe goed bevalt. De ervaren aanvaller is benieuwd of de stijgende lijn kan worden doorgezet.

In gesprek met Voetbal International zegt Babel dat het goed is dat Oranje op dit moment alleen maar toplanden treft. Het Nederlands elftal verloor zondag van Frankrijk (2-1) en neemt het in de volgende interlandperiode op tegen België, Frankrijk en Duitsland. "De grote uitdaging de komende maanden is laten zien dat we nog altijd Nederland zijn: een voetballand met veel talent en kwaliteit. We zijn een nieuwe weg ingeslagen. Dit is een mooi project."

De 31-jarige aanvaller weet dat het internationale aanzien van Oranje een deukje heeft opgelopen. "Maar kom op, we zijn nog wél Oranje, de landenploeg die altijd weer opstaat. Voor ons bewustzijn was de 3-0 overwinning op Portugal, een half jaar geleden, heel belangrijk. Die gaf ons als spelersgroep een boost en je merkte dat de stemming in het land over Oranje positief werd beïnvloed. Dat hadden we echt even nodig, een goede overwinning op een topland. Van daaruit zijn we verder gaan groeien."

De huidige periode doet Babel denken aan de periode rond het WK 2006. Destijds had Oranje een selectie met veel talenten die bij hun Nederlandse clubs doorbraken. "Jongens als Quincy Promes en Justin Kluivert hebben deze zomer mooie transfers gemaakt. En de Ajax-talenten zullen de komende jaren ook hun stappen maken. Dat gaan we terugzien in het niveau van het Nederlands elftal, daar ben ik van overtuigd."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen