Van de Looi trekt conclusies: "Door dat EK kan een streep"

11 september 2018, 21:00   Bijgewerkt: 11 september 2018, 21:07

Erwin van de Looi maakt zich geen illusies. De bondscoach denkt dat Jong Oranje na de teleurstellende nederlaag tegen Jong Schotland (1-2) het EK op zijn buik kan schrijven. In theorie kunnen de Nederlandse beloften zich nog plaatsen voor de eindronde, maar dan moet werkelijk alles meezitten.

Van de Looi gelooft er niet meer in. "Door dat EK kan een streep. Dat is klaar", stelt Van de Looi tegenover de camera's van FOX Sports. "Dit hebben we helemaal zelf gedaan. Als je de tegenstander na afloop een hand kunt geven en kan zeggen dat ze veel beter waren, kun je er beter mee leven dan nu. Dit was heel onnodig."

Jong Oranje staat nu vierde in de kwalificatiegroep. Niet alleen moeten de Nederlandse jeugdinternationals de tweede plaats in de groep heroveren, ook moeten zij hopen op puntverlies van nummers twee uit andere poules. Alleen de vier beste nummers twee van de negen kwalificatiegroepen mogen play-offs spelen.

De Nederlandse beloften traden op De Vijverberg aan zonder Justin Kluivert, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die waren opgeroepen voor het grote Oranje. "Dat is geen excuus. Ook met deze ploeg hadden we van Schotland moeten winnen. Er zijn geen excuses als je thuis met 1-2 van Schotland verliest."

Lees ook: Til hard in zin oordeel: "Het was gewoon niet goed genoeg"

[a,https://nl.zweeler.com/game/football/FantasyEredivisie20182019/main.php?ref=709#,_blank,

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen