Goetzee: "Stadionkoop kan impuls betekenen voor NAC"

12 september 2018, 10:53

NAC Breda krijgt van de gemeente Breda het exclusieve recht om het Rat Verlegh Stadion over te kopen voor zo'n 5,5 miljoen euro. Voor de Eredivisionist is dat de ideale kans om de financiële zekerheid van de club te waarborgen voor de toekomst. Als het benodigde bedrag op tafel komt, is men bij de club zéér blij. "Dat zou een enorme impuls betekenen voor de koers die we hebben ingezet met deze club."

Dat laat algemeen directeur Justin Goetzee weten op de clubsite over de de plannen om het stadion terug te kopen. "Wij zien het in eigen beheer nemen van het stadion nog steeds als een enorme kans om onze huisvestingslasten te verlagen en daarmee een volgende stap te zetten in de financiële continuïteit van NAC. Daarom zijn we ondanks het teleurstellende resultaat van de verkoopprocedure met de Gemeente Breda in gesprek gebleven om de mogelijkheden te bespreken."

De 5,5 miljoen euro is weliswaar een flink bedrag, toch heeft Goetzee tot en met 21 mei 2019 de tijd om te kijken of dat haalbaar is. "We zijn tevreden met de uitkomst van deze gesprekken, mede door de open en positieve houding van de gemeente ten opzichte van NAC. De optie tot koop geeft ons de rust en tijd om tot een gedegen financieringsmodel te komen."

Ook wethouder Paul de Beer is blij dat de gemeente Breda deze optie kan aanbieden aan NAC. "Het zou hartstikke mooi zijn als het lukt en NAC Breda weer eigenaar van haar eigen vastgoed kan worden. Zo maken we de relatie tussen NAC Breda en de gemeente toekomstbestendig en blijven het plezier en de traditie van het voetbal voorop staan."

In 2003 verkocht NAC haar stadion noodgedwongen, omdat de club anders failliet zou gaan. Afgelopen jaar kwam het stadion al in de verkoop, maar de twee biedingen die de gemeente ontving, waren simpelweg te laag. Mede daarom is besloten om te kijken of NAC de miljoenen kan ophoesten.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen