Henry ging alleen niet naar Bordeaux vanwege 'financiële redenen'

12 september 2018, 12:35   Bijgewerkt: 12 september 2018, 12:40

Thierry Henry was lang in beeld om aan de slag te gaan bij Girondins Bordeaux als coach. Toch werd Gomes Raymundo Ricardo uiteindelijk aangesteld als hoofdtrainer van de Franse Ligue-1 club. Dat de deal met Henry afketste, was alleen vanwege financiële redenen.

Dat vertelt directeur Joseph DaGrosa tegenover L'Équipe. "Uiteindelijk hangt de keuze af van een businessplan. We hoopten op een akkoord met Henry, maar ook al waren we beide redelijk in de onderhandelingen, kwam er geen akkoord", aldus DaGrosa. "Ik heb veel respect voor Henry, een grote voetballer en hij had interessante plannen. Maar vanwege financiële redenen, en alleen daarom, ging het niet door."

Dat de Franse oud-spits zelf een slecht gevoel overhoudt aan de onderhandelingen, kan de bestuurder begrijpen. "Maar aan het einde hebben we ook duidelijk gemaakt dat dit onze reden was. Andere factoren hierin speelden geen rol." Sinds vorige week staat Ricardo dus voor de groep als opvolger van Gustavo Poyet, die na een bizarre persconferentie werd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337049/girondins-bordeaux-ontslaat-poyet-na-bizarre-persconferentie/,_blank,ontslagen].

Inmiddels is Henry al gepromoveerd tot de eerste assistent van Roberto Martínez bij de nationale ploeg van België. Daar maakt hij al sinds 2016 deel uit van de technische staf.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen