Vitesse zoekt aansluiting: "Anders moeten we in de achtervolging"

13 september 2018, 08:32

Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff kent het belang van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Arnhemmers staan na vier speelrondes op de achtste plaats in de Eredivisie en willen dolgraag aanhaken in de subtop. Lijdt de club uit Arnhem zondag voor de vierde keer dit seizoen puntverlies, dan wordt het gat naar boven wéér wat groter.

Vitesse heeft een zware start van de competitie achter de rug. De Arnhemmers begonnen het seizoen met een zege op FC Groningen (5-1), speelden daarna gelijk tegen sc Heerenveen (1-1) en AZ (0-0) en verloren vervolgens van Ajax (0-4). "Het verlies tegen Ajax, zeker de wijze waarop, deed pijn. Natuurlijk. Maar 0-0 bij AZ is gerelateerd aan de laatste seizoenen gewoon een goed resultaat. We hebben nu één keer verloren. Dan is er echt nog niet veel aan de hand", stelt Van der Werff in gesprek met De Gelderlander.

Het aankomende weekend gaat Vitesse op bezoek bij PEC Zwolle. "We beseffen dat we tegen PEC een resultaat moeten neerzetten. Anders wordt het gat naar de subtop groot en moeten we in de achtervolging." Van der Werff hoopt dat Vitesse in een flow terechtkomt. De club uit Arnhem won in alle competities slechts één van de laatste zes duels. "Maar iedereen is fris, enthousiast en vol vertrouwen. Ik ervaar ook geen absurde druk. We weten dat PEC een belangrijke wedstrijd wordt. Dat wel. En ook een uitduel bij PEC is een zware klus."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen