De Haan kijkt naar Advocaat: "Je moet wel heel fit zijn"

13 september 2018, 11:09   Bijgewerkt: 13 september 2018, 11:23

Foppe de Haan zal in tegenstelling tot Dick Advocaat geen nieuwe trainersklus aangaan. De Fries was drie jaar geleden op 72-jarige leeftijd een groot deel van het seizoen 2015/2016 trainer van sc Heerenveen. Dat seizoen heeft veel van hem gevraagd, geeft hij toe.

"Na dat laatste seizoen was ik wel klaar", verklaart De Haan aan de NOS. "Toen dacht ik: dit doe ik nooit meer. Ik ben nog nooit zo moe geweest. Ik stak er te veel energie in. Stond elke dag op het veld. Dat kwam ook omdat ik mijn ideeën niet kwijt kon zoals je normaal gesproken in een voorbereiding op een seizoen wel kunt. Al doende moest ik dat doen. Dat kostte heel veel energie. Ik werd helemaal opgeslokt."

Advocaat wordt op zeventigjarige leeftijd de nieuwe trainer van FC Utrecht. "Toen ik het deed, was ik geloof ik nog twee jaar ouder dan Dick nu is. Kijk, je herstelt niet meer zo snel op die leeftijd. Daar heb je meer tijd voor nodig. En je moet wel heel fit zijn. Het is een spannend beroep", aldus De Haan, die wel vertrouwen heeft in Advocaat. "Dick heeft vorig jaar Sparta gedaan. Dat verliep niet geheel zorgenvrij. Nou, dat heeft hij overleefd. Of ik verder nog tips voor hem heb? Haha, nou Dick weet precies wat hij wil en kan."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen