Spoorboekje: VAR in Premier League en Transferweekje

15 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 14 september 2018, 23:29

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 15 september.

Nieuws

VAR in de Premier League

Na de Eredivisie en La Liga zien we de VAR ook in de Premier League. Voorlopig eenmalig tijdens een test, maar als die slaagt, komt de VAR ongetwijfeld vaker terug in de Engelse competitie. De duels worden gespeeld als een normale wedstrijd met VAR, alleen zal de communicatie indirect verlopen. De VAR heeft namelijk nog geen rechtstreeks contact met de scheidsrechter op het veld.

Specials

Transferweekje

De transferperiode zit er inmiddels alweer een tijdje op: toch gebeurde er genoeg afgelopen week op de transfermarkt. Nieuwe geruchten, oude geruchten. Door de interlands stonden ook weer diverse andere spelers in de spotlights en kwamen weer nieuwe geruchten op. Welke daarvan wegen het zwaarst? FCUpdate.nl zet het op een rijtje in de wekelijkse rubriek: Transferweekje.

Wedstrijden

Tottenham Hotspur - Liverpool (13.15 uur)

Met twaalf punten uit vier duels is het Liverpool van Virgil van Dijk en Georginio WIjnaldum uitstekend begonnen aan de Premier League. Dat gold ook voor Tottenham Hotspur, voordat Michel Vorm en co. verloren van Watford. Dus moet de Nederlandse keeper aan de bak tegen zijn landgenoten van Liverpool. Welke van de twee ploegen trekt aan het langste eind in de Premier League?

Real Sociedad - FC Barcelona (16.15 uur)

In aanloop naar het duel met PSV wacht voor FC Barcelona de altijd lastige uitwedstrijd in Estadio Anoeta. Twee jaar geleden verloor Barça (1-0) en maakte het zo de titelstrijd weer spannend, terwijl er de afgelopen twee seizoenen met moeite werd gewonnen (0-1 en 2-4). Bij die laatste ontmoeting kwamen de bezoekers terug na een snelle 2-0 achterstand. Dat scenario hoopt PSV ook op: dan kost het Barcelona veel energie. 

AEK Athene - Panionios (19.30 uur)

Een goed uur voordat Ajax aftrapt neemt AEK Athene het in de Griekse competitie op tegen Panionios. Bij de bezoekers staat Roland Alberg onder contract, maar hij speelde nog geen minuut dit seizoen. De meeste aandacht gaat echter uit naar de thuisploeg: krijgen veel spelers rust of wordt er juist in een vaste formatie toegewerkt naar het zo belangrijke treffen in de Champions League?

Bekijk ook: Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland

Voetbal op tv

13.00 uur: Atlético Madrid - Eibar, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Primera Division-duel 

13.30 uur: Tottenham Hotspur - Liverpool, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

15.30 uur: Bayern München - Bayer 04 Leverkusen, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

16.00 uur: Manchester City - Fulham, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: Watford - Mancheter United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: ADO Den Haag - PSV, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Ajax - FC Groningen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen