Noodlijdend Achilles '29 koerst af op faillissement

14 september 2018, 11:07

Het profavontuur van Achilles '29 is uitgedraaid in een fiasco. De club uit Groesbeek heeft geen cent in kas en dreigt failliet te gaan. Over een week kan het einde oefening zijn voor Achilles, dat inmiddels uitkomt in de Derde Divisie Zaterdag.

Achilles heeft nauwelijks inkomsten, voldoet niet aan de licentievoorwaarden van de KNVB, heeft verscheidene schuldeisers, kan de kosten voor het gebruik van de accommodatie niet betalen en heeft bijna geen toeschouwers meer. Buitenlandse clubs van oud-spelers eisen opleidingsvergoedingen voor een bedrag van 75.000 euro. "Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening", citeert De Gelderlander advocaat Evert Vos.

Het ziet er niet goed uit voor de club die twee jaar geleden nog acteerde op het tweede Nederlandse profniveau. De BV Achilles is al failliet en de vereniging stevent eveneens af op een faillissement. De komende twee weken wordt bekeken of Achilles bestaansrecht heeft. "Misschien is de club allang failliet, maar we hebben de administratie nog niet op orde", aldus Vos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen