Olde Riekerink na de break: "Hebben onze conclusies getrokken"

14 september 2018, 12:28

Jan Olde Riekerink wil met sc Heerenveen eindelijk weer eens drie punten pakken. In de seizoensopener werd er gewonnen van PEC Zwolle (2-3), maar in de drie duels daarna volgde er geen zege meer. "We zijn te wisselvallig geweest", is de conclusie van de oefenmeester over de eerste duels in de Eredivisie onder zijn leiding. Zo werd er onder meer met 3-5 verloren van Feyenoord.

Met het treffen met Heracles Almelo in het vooruitzicht gaat de trainer in op de huidige status van de Friezen. "We hebben in de eerste duels wel punten gehaald, maar niet ons spel geweest. Alleen tegen VVV-Venlo (1-1) was het deels goed. Maar nu moeten we met goed spel punten gaan halen", vond de coach op het clubkanaal.

Tijdens de afgelopen interlandbreak maakte Olde Riekerink de balans op en was er tijd voor andere zaken. "Zo hebben we enkele jongens rust gegeven", aldus Olde Riekerink. "We konden iets minder naar de komende wedstrijd trainen, omdat de hele voorhoede er niet was. Maar dat is nou eenmaal zo."

Die opponent is Heracles Almelo, een ploeg die na vier duels op zeven punten staat. "Met name in de omschakeling zijn ze erg gevaarlijk. Het zit goed in elkaar bij hen." Toch wil Olde Riekerink zich vooral op sc Heerenveen concentreren. "We hebben onze conclusies getrokken. Vanuit wat we nu weten, kunnen we weer een stap zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen