Ten Hag wil flow terug bij Ajax en kraakt kritiek op Blind

14 september 2018, 13:29   Bijgewerkt: 14 september 2018, 15:12

Erik ten Hag hoopt dat Ajax snel het gevoel van voor de interlandbreak kan oppakken. Het goede spel van de Amsterdammers wil de oefenmeester weer laten zien, voor de volgens hem 'uitdagende reeks' wedstrijden die staat te wachten. Verder haalde de coach flink uit naar de criticasters van Daley Blind, ging hij in op het spel van Frenkie de Jong én vertelde hij over de aanvallers van de Amsterdammers.

"Bijna alle Ajacieden waren goed tijdens de interlandbreak en zijn dus goed teruggekomen. Ze hebben een succeservaring achter de rug", doelde Ten Hag tijdens de perconferentie bijvoorbeeld op Frenkie de Jong en Nicolas Tagliafico, die captain was van Argentinië. Laatsgenoemde kwam wel als enige relatief laat terug in Amsterdam. "De rest was mooi op tijd om weer te herstellen voor onze belangrijke reeks."

Een van de spelers die lof oogste, was De Jong. Hij kreeg veel complimenten voor zijn (basis)debuut in het Nederlands elftal. "Dat is positief voor hem geweest. Dat geeft hem veel energie en zo komt hij ook hier binnen. Nu moet hij klaar zijn voor de mooie volgende uitdaging, die bij ons staat te wachten", vond Ten Hag.

{image[328651][right-half][]}Kritiek op Blind is 'onzin'

Wie een minder goede interlandperiode kende, was Blind. Hij kreeg veel kritiek op zijn spel in Oranje. "Onzin. Het is heel gechargeerd hoe het soms links en rechts naar buiten komt. Hij verdient meer respect voor wat hij bij Mancheter United en Oranje heeft gedaan. Het slaat nergens op wat zogenaamde kenners en experts uitkramen."

Volgens Ten Hag kan Blind prima uit de voeten als linksachter. "Dat heeft hij ook gespeeld toen Oranje derde van de wereld werd. En tegen Kiev heeft hij ook een fase in dezelfde rol gespeeld, dat deed hij uitstekend. Dat heeft hij bovendien al vaker laten zien: voor ons is hij een prima optie daar."

{image[327626][left-half][]}Ajax-spitsen

Komend weekend zal hij echter tegen FC Groningen gewoon weer centraal achterin staan. En dan komt hij Mateo Cassierra tegen, zijn clubgenoot die is verhuurd. "Vorig jaar heeft Mateo laten zien goede progressie te hebben gemaakt. Maar hij was nog niet rijp genoeg om eerste spits van Ajax te zijn." Wel heeft Ten Hag nog altijd de hoop dat hij dat met, veel progressie, kan gaan worden.

Kasper Dolberg, de spits die al lange tijd uit de roulatie ligt, is wel weer op de weg terug. Hij speelt tegen FC Groningen nog niet mee, om zo minuten te maken namens de beloftenploeg aanstaande maandag. Ten Hag, die in het midden liet of hij gaat rouleren in de Eredivisie, verwacht een lastig duel tegen Groningen. "Ze hebben beter spel laten zien dan ze punten hebben", aldus de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen