Jørgensen terug in selectie, basisplaats komt te vroeg

14 september 2018, 14:19   Bijgewerkt: 14 september 2018, 15:53

Nicolai Jørgensen staat voor zijn rentree bij Feyenoord. De Deense spits maakt tegen AZ deel uit van de wedstrijdselectie van de Rotterdammers. Een basisplaats zit er echter nog niet in, meldt Giovanni van Bronckhorst. De trainer sprak vrijdag op de persconferentie ook over Sam Larsson en Tonny Vilhena. 

Jørgensen kan in Alkmaar zijn eerste minuten van het seizoen maken. "Hij is inzetbaar en gaat mee, maar hij start niet", bevestigt Van Bronckhorst. "We zijn blij dat hij er weer bij is. Hij heeft een moeilijke periode gekend na het WK. Doordat hij er weer is, heb ik wat meer opties. Als hij weer kan starten, dan is hij in de punt en Robin van Persie erachter een optie. Dat hebben we vorig seizoen ook gedaan, maar er zijn meer opties."

Larsson en Vilhena

Larsson kent een moeilijke periode in De Kuip. Hij keerde onlangs terug in Rotterdam na de interlandperiode bij de Zweedse ploeg. De Feyenoord-trainer denkt dat het goed is geweest dat Larsson er even uit was. "Ik heb met hem gesproken over zijn wissel halverwege de wedstrijd tegen NAC. Of hij start tegen AZ, zien we zondag."

Een speler die zondag sowieso zal starten, is Vilhena. Hij was in de interlandperiode op pad met Oranje, maar behoorde niet tot de wedstrijdselectie voor het duel met Frankrijk. "Ik heb met Tonny gesproken na Oranje. Hij is ingevallen tegen Peru en speelde niet tegen Frankrijk. Dat is nooit leuk voor een speler. Ik heb het ook weleens meegemaakt. Tonny is teleurgesteld, maar respecteert de beslissing van de bondscoach."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen