Steijn beschikt over een fitte selectie: "Bank is fit en speelklaar"

14 september 2018, 14:51

Maurice Steijn denkt dat VVV-Venlo met De Graafschap een soorgelijke ploeg als de zijne treft. De oefenmeester waakt daarom voor De Superboeren, al kan hij in Doetinchem wel beschikken over een volledig fitte selectie. En dat is prettig voor Steijn, die ook weleens flink heeft moeten improviseren. "Het is natuurlijk zo dat we spelers op de bank hebben die fit en speelklaar zijn, wat me de mogelijkheid biedt om in direct in te grijpen als er in de wedstrijd iets gebeurt wat dat nodig maakt."

Dat vertelt hij op de clubsite over het treffen met De Graafschap. Hij heel veel respect voor de ploeg van Henk de Jong. "Ik denk dat je De Graafschap wel met ons kunt vergelijken in veel opzichten. Ze spelen, net als wij, herkenbaar voetbal en koppelen een gezonde dosis werklust, van oudsher overigens typerend voor de Graafschap, aan veel voetballende kwaliteiten. Dat kan dus een mooie clash worden in Doetinchem."

Steijn ziet de overwinning op Feyenoord van De Graafschap tijdens de eerste speelronde in de Eredivisie als mooi voorbeeld voor het gevaar van de opponent. "Dat zegt natuurlijk wel iets over de kracht van de ploeg. Daar moeten we ons tegen wapenen", aldus Steijn.

VVV begon uit seizoen uitstekend met een zege op Willem II (0-1), waarna een nipte nederlaag tegen Ajax (0-1) en twee remises (1-1, tegen FC Utrecht en sc Heerenveen) volgden. Tevens liet Steijn doorschemeren dat talent Peniel Mlapa zijn debuut weleens kan maken, zij het vermoedelijk niet in de basis.

Lees ook: De Jong wil publiek vermaken: "Meer drang naar voren"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen