Curaçao-debuut Kuwas een zet streep door Oranje-interlands

14 september 2018, 16:07

De naam van Brandley Kuwas viel nog bij het Nederlands elftal toen Danny Blind nog bondscoach was, maar inmiddels kan hij definitief niet meer uitkomen voor Oranje. De aanvaller speelde een officiële interland Curaçao, waardoor hij niet meer voor een ander land mag spelen. "Als je het reëel bekijkt, had ik een transfer moeten maken om weer in beeld te komen.''

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. Deze beslissing nam hij de vorige periode al, maar destijds kon hij niet spelen bij Curaçao vanwege een blessure. Ditmaal kwam hij wel in actie, in het met 10-0 (!) gewonnen duel met Grenada. "Het is simpel: als je je naam bij Oranje hoort vallen, is dat mooi", aldus Kuwas. Realisme bracht hem echter voor de keuze bij Curaçao.

Met die ploeg wil hij ook in de finalepoule komen van de Nations League. "Om dat te bereiken, moeten we nog drie wedstrijden winnen", vertelt de buitenspeler van Heracles Almelo. Kuwas scoorde meteen bij zijn debuut, evenals de bekende namen Elson Hooi (ADO Den Haag), Cuco Martina (Stoke City), Rangelo Janga (FC Astana) en Leandro Bacuna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen