Debutant Mazraoui weer bij Ajax na 'geweldige ervaring'

14 september 2018, 19:26

Noussair Mazraoui maakte tijdens de interlandperiode zijn debuut voor Marokko. De Ajax-back maakte net als teamgenoot Hakim Ziyech minuten tegen Malawi en is nu weer terug op het trainingsveld van de Amsterdammers: "Ik was trots toen ik klaarstond om het veld in te gaan."

De verdediger viel een kwartier voor tijd in tegen Malawi en kijkt met veel tevredenheid terug op zijn debuut in het elftal van Marokko. "Het was een geweldige ervaring. Ik was trots toen ik klaarstond om het veld in te gaan", vertelt hij tegenover FOX Sports. "Ik zag dat Malawi er niet veel van bakte, dus qua spanning viel het mee."

Zijn debuut voor de nationale ploeg is een van de vele hoogtepunten die Mazraoui dit prille seizoen al beleefde: "We hebben Champions League bereikt en de fans vermaakt, maar het kan zo weer anders zijn. Maar met deze kwaliteiten in de ploeg lijkt het vanzelf te gaan."

Na zijn debuut aan het eind van vorig seizoen, is de verdediger bijna niet meer weg te denken in de defensie van de Amsterdammers. Toch geeft hij toe dat het af en toe zwaar is. "Je moet negentig minuten gas blijven geven. Als je even verzaakt zie je dat je fouten maakt en dat heb ik zelf ook ervaren. De intensiteit is veel hoger."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen